Meer info‎ > ‎OPLOSSINGEN‎ > ‎

Uitgebalanceerd ontbijt

Wat eet u als ontbijt?

Een gezond ontbijt geeft uw metabolisme de juiste start van de dag en is voedzaam en uitgebe¬lanceerd zodat het u energie geeft voor de dag die voor u ligt. Met onze drukke levens eten de meesten van ons echter niet het juiste ontbijt. Als we het al doen, bevat het vaak teveel enkelvou¬dige koolhydraten zoals wit brood en gesuikerde ontbijtgranen, sommigen nemen zelfs helemaal geen ontbijt - beide opties hebben ongezonde gevolgen.
Een ontbijt gebaseerd op enkelvoudige koolhydraten

Het eten van enkelvoudige koolhydraten in de ochtend zoals gesuikerde ontbijtgranen, witbrood en zoete broodjes, geeft u een korte stoot aan energie en het stilt uw trek, maar het effect duurt slechts kort. Uw energieniveau zakt niet alleen pijlsnel, maar u mist ook alle andere voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om naar behoren te functioneren, zoals proteine, vezels, vitaminen en mineralen. Als resultaat hiervan voelt u zich sneller moe, u verliest uw concentratie en u hebt voor lunchtijd weer trek, behoefte aan meer koolhydraten. Als u hieraan toegeeft wordt het een vicieuze cirkel. 

Ontbijt grafiek 1

   
ontbijt grafiek 3


Uw lichaam heeft een uitgebalanceerd en 
voedzaam ontbijt nodig

Herbalife Kernvoeding is een ideale manier om uw dag te beginnen: evenwichtig voedzaam en energiek!
Formula 1 shakes bestaan uit een uitgebalanceerde combinatie van proteine, complexe koolhydraten, vitaminen en mineralen - Formula 1 is snel, lekker en handig. Voeg Formula 2 Multivitamine Complex en Vezels en Kruiden tabletten toe, en u kunt 100% van uw ADH van macro-en microvoedingsstoffen binnenkrijgen.
Geen ontbijt

Als u geen trek heeft in de ochtend, of geen tijd heeft om uw ontbijt te nuttigen, probeert uw lichaam te putten uit haar reserves van voedingsstoffen en water om te kunnen functioneren, maar die zijn 's nachts al uitgeput. Als u niets eet voelt u zich vaak moe, hongerig en krijgt u behoefte aan zoet voedsel zoals chocolade, koekjes of zoete koffie om meer energie te krijgen. Dit wordt op den duur ook een vicieuze cirkel, wat uw gewicht en welzijn aantast.
ontbijt grafiek 2

 
Wat raden de voedingsdeskundigen aan?

"Begin uw dag met een goede bron van complexe koolhydraten zoals volkorenbrood of ongezoete muesli om u te helpen uw energieniveau op peil te houden. 

Proteïne helpt u langer een verzadigd gevoel te hebben, maar u heeft meer nodig dan een glas melk of een schaaltje yoghurt om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. 

Fruit levert u ook goede vitaminen en mineralen om u een goede start te geven. 

Probeer voor een ontbijt dat u de juiste hoeveelheid macro- en microvoedingsstoffen levert de Kernvoeding van Herbalife: 
Formula 1 shakes, Formula 2 Multivitamine Complex en Vezel en Kruiden tabletten." 

Luigi Gratton, M.P.H., Vice President Voedingseducatie, Herbalife.